27 Mayıs 2011 Cuma

Miami NBA finaline yükseldi

Miami Heat deplasmanda Chicago Bulls’u 83-80 yenerek Doğu Konferansı final serisini 4-1 kazandı ve NBA finalinde Dallas Mavericks’in rakibi oldu.
Şampiyonluk kazanmak için sezon başında Dwyane Wade’in yanına LeBron James ve Chris Bosh’u ekleyen Heat, Bulls’u beş maçta eleyerek NBA finaline yükseldi.
Miami Heat deplasmanda Chicago Bulls’u 83-80 yenerek Doğu final serisini 4-1 kazanarak Dallas Mavericks’in NBA finalindeki rakibi oldu.
United Center’daki maçta bitime üç dakika kala 77-65 geride olan Heat, karşılaşmayı 18-3′lük seriyle kapatarak galibiyete ulaştı. Konuk takımda James 28, Wade 21 ve Bosh 20 sayıyla ön plana çıktı.
Chicago’da MVP Derrick Rose 25 sayı kaydetti ama kullandığı 29 şutun sadece dokuzunda isabet sağladı. Luol Deng 18 ve Ronnie Brewer 10 sayı kaydetti.
LeBron James bitime tam bir dakika kala soktuğu üçlükle skoru 79-79 yaptı, ardından Rose’un pasında topu çaldı ve Miami’ye 81-79 öne geçiren basketi kaydetti. Son saniyede Rose’un maçı uzatmaya götürmek için kullandığı üçlüğü yine James blokladı ve Heat beş yıl sonra finale yükseldi.
2006 finalinde Wade ve Shaquille O’Neal’lı kadrosuyla Dallas’a 2-0 geriden gelerek 4-2 üstünlük sağlayan Miami’de James, NBA kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu kazanmaya çalışacak. James 2007 yılında Cleveland’da oynarken NBA finaline yükselmişti. Dallas’ta ise Alman yıldız Dirk Nowitzki ilk şampiyonluk yüzüğünü istiyor.
Miami Heat-Dallas Mavericks final serisinde ilk karşılaşma 31 Mayıs Salı günü Miami’de oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

sohbet odaları islami sohbet islami sohbet sohbet odaları mirc indir islami sohbet islami sohbet dini sohbet chat islami sohbet islami sohbet 10 dini sohbet sohbet sohbet ilahi dinle dini forum mynet sohbet dini sohbet mynet sohbet seviyeli sohbet islami sohbet islami sohbet